Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi vor figura mai multe proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare și proiecte ce țin de instituțiile subordonate.

Printre proiectele care vor fi analizate de plenul Consiliului Județean Iași se află cel legat de declasificarea tronsonului de drum județean DJ 247 Iași (DN 24) – Dobrovăț (km 15+900 – 16+500) în drum comunal cu indicativul DC 57A Dobrovăț (DJ 247) – Mănăstirea Dobrovăț – sat Ruși (km 0+000 – 5+110), dar și mai multe proiecte legate de aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare pentru Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” Iași, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iasi, Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași și Ansamblului Folcloric al județului Iasi.

Consilierii judeteni vor discuta și un proiect de hotărâre privind aprobarea depunerii unor cereri de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului de Interes Național legat de înființarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziției tinerilor cu dizabilități de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități.

Un alt proiect de hotărâre prevede aprobarea depunerii unor cereri de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului de Interes Național legat de înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate.

Un alt proiect ce va fi discutat de consilierii județeni ține de desemnarea reprezentanților instituției în Comisiile de Evaluare și Asigurare a Calității din cadrul unităților de învățământ preuniversitar din subordine pentru anul școlar 2018 – 2019, precum și modificarea componenței Colegiului Director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Articolul precedentMaşinile de depistat cancerul au ajuns la IRO Iași
Articolul următorAmenzi cu duiumul date de oamenii legii în doar câteva ore