Reprezentanții asociațiilor „Împreună pentru A8″ și „Moldova vrea autostradă” sunt prezenți la Bruxelles, la Comisia Europeană și la Parlamentul European, pentru a cere sprijin pentru demersul lor.

Unul dintre membrii delegației, Cătălin Urtoi, a prezentat pe pagina sa de Facebook câteva concluzii ale primei zile de discuții.

„Este foarte clar că Bucureștiul nu dorește această finanțare în condițiile în care la Bruxelles sutn bani și România nu face nimic în acest sens“, a scris Cătălin Urtoi pe pagina sa de Facebook.

Concluziile primei zile după vizita la Comisia transporturi din cadrul Parlamentului European și la Comisia Europeana: România sabotată de propriul Guvern!

  1. România poate accesa fonduri europene până în 2020 pentru autostrăzi, inclusiv autostrada A8!
  2. Autostrada A8 este prioritate pentru accesarea acestor fonduri fiind pe culoarul principal de transport european TEN-T CORE NETWORK!
  3. Comisia Europeană finanțează inclusiv studiile de fezabilitate pentru A8,cu un procent de maxim 85% din valoare, până în 2020!
  4. CNAIR împreună cu Ministerul Transporturilor trebuie să completeze o cerere de finanțare pentru studiile de fezabilitate(SF). Fără aceste studii nu se poate trece la etapa construcției acestei autostrăzi, tot cu fonduri europene din exercițiul financiar 2021- 2027!
  5. Dacă această cerere nu se completează și nu se depune în următoarele luni, ținând cont de perioada de implementare de aproximativ doi și jumătate, România și în special regiunea Moldova va pierde finanțarea europeană pentru proiectul A8!
  6. Europa ne roagă să le luăm banii!
  7. CNAIR împreună cu Ministerul Transporturilor sunt instituțiile care pot cere oficial finanațarea europeană pentru A8!

După această deplasare la Bruxelles, cele două asociații din Iași au anunțat că vor da un comunicat oficial.

Articolul precedentA scăzut numărul turiștilor în Iași
Articolul următorBodea pune creșterea poluării în Iași pe seama implementării dezastruoase a sistemului de management al traficului