Primarul Iașului, Mihai Chirica, și președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, au avut un schimb dur de replici pe tema amplasării noii Săli Polivalente.

Maricel Popa a declarat că municipalitatea nu a furnizat încă o propunere privind noul amplasament pentru sala polivalenta de peste 15.000 locuri care se dorește a fi construită în Iași.

În aceste condiții, șeful CJ Iași a precizat că sala ar putea fi ridicată în zona metropolitană.

„Am discutat despre construirea unei săli polivalente de 15.000 de locuri în județul Iași. I-am dat termen de două săptămâni domnului primar pentru a ne aloca un teren în municipiul Iași. A trecut deja o săptămână și nu s-a întâmplat nimic. Am luat deja legătura cu primari din zona metropolitană. Avem propuneri de la Ciurea, de la Miroslava și Valea Lupului. Vom analiza cea mai bună posibilitate și vom face demersurile pentru o nouă sală de sport. Ne dorim să dezvoltăm un complex sportiv, cu bazine de înot, cu patinoar, cu teren de hockey și cu alte facilități”, a spus Maricel Popa.

În replică, Mihai Chirica îl acuză pe Popa că a blocat proiectul Sălii Polivalente.

„A blocat avizul unic într-o manieră execrabilă, specifică unor bandiți și nu ne mai sinchisim de acest lucru”, a spus Mihai Chirica după ce proiectul privind o nouă sală polivalentă la standarde europene nu a primit girul Consiliului Județean pentru lipsa mai multor documente de la dosar.

O altă variantă luată în calcul de municipalitate vizează construirea unei Săli Polivalente în zona industrială pe plaforma CET Iași din zona Calea Chișinăului.

Articolul precedentMihai Chirica: „Șoseaua de centură și autostrada sunt în responsabilitatea Guvernului PSDragnea”
Articolul următorRazie în traficul din judeţ: ce au găsit poliţiştii