Primăria Iași a lansat o licitație pentru refacerea căilor de acces la Palatul Roznovanu. Valoarea contractului a fost estimată la peste jumătate de milion de lei. Este vorba despre aleea dintre sediul Primăriei şi str. Agatha Bârsescu, precum şi de căile de acces din faţa clădirii.

„Se propune desfacerea îmbrăcăminţii asfaltice existente, demontarea bordurilor existente, montarea noilor borduri, montarea dalelor din granit pentru noua alee. Lucrările se vor efectua cu păstrarea traseului actual al străzii, cu corectarea denivelărilor longitudinale“, se arată în documentaţia de atribuire a contractului.

Conform studiului de fezabilitate, aleea va fi placată cu dale finisate de granit, iar bordurile vor fi tot de granit. Specialiştii Primăriei spun că investiţia în reabilitarea aleilor de acces este necesară conform strategiei de dezvoltare a oraşului, iar fondurile au fost aprobate de către Consiliul Local prin aprobarea bugetului local, proiectul fiind inclus pe lista de investiţii din acest an.

Primăria aşteaptă oferte de la constructori interesaţi până cel târziu pe 17 iulie. Termenul de implementare a proiectului este de şase luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

Articolul precedentA scăzut numărul de șomeri în județul Iași
Articolul următorCSM Politehnica Iași s-a despărțit de Eugen Trică