Nu mai puțin de 54 de comune din județul Iași îşi vor împărţi suma de 23,8 milioane de lei alocată din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului. Banii sunt destinaţi refacerii infrastructurii locale afectate de ploile abundente din perioadele 14-18 iunie şi 28 iunie – 6 iulie.

Hotărârea prin care se aprobă repararea a 280 km de drum comunal şi refacerea a 37 de podeţe şi 18 poduri a fost adoptată în şedinţa de marți a Executivului.

În trei comune dintre cele 54, vor fi refăcuţi peste 20 km de drum: Tătăruşi – 24,2 km, Voineşti – 21,2 km şi Dumeşti – 20,9 km. Peste 10 km de drum comunal vor fi refăcuţi în fiecare din comunele Probota, Răchiteni, Cristeşti şi Ţibăneşti.

În Probota și Țigănași urmează să fie refăcute trei poduri.

La Comarna, patru poduri vor fi reconstruite, iar 5,2 km de drum vor fi refăcuți.

Pe 10 iulie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a transmis autorităţilor centrale două proiecte de hotărâre în vederea alocării sumelor necesare pentru refacerea infrastructurii afectate de ploi.

În ceea ce priveşte suprafaţa agricolă calamitată la nivelul judeţului, pagubele în acest caz vor fi acoperite de asiguratori – dacă au fost încheiate poliţe în acest sens. La nivelul judeţului Iași sunt peste 15.000 de hectare de culturi agricole grav afectate: 14.243 ha pentru seceta din luna mai, iar 1.530 ha – inundate luna trecută.

Articolul precedentConcurs pentru şefia Muzeului Municipal
Articolul următorSemafoare sonore în Iaşi